• T 0313 415 078
  • @info@fysioplein9.nl

Handtherapie

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie, speciaal gericht op de revalidatie van letsels aan uw handen. Een handtherapeut is een fysiotherapeut of een ergotherapeut die speciaal hiervoor is opgeleid Handrevalidatie binnen de fysiotherapie richt zich op het verbeteren van functies en vaardigheden van de hand. Indien er sprake is van blijvende beperkingen in functies, kan gezocht worden naar aanpassingen om dagelijkse activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

Letsels aan de hand kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Een op het oog klein letsel, zoals een gebroken vinger, kan er al voor zorgen dat u alledaagse bezigheden zoals handelingen op het toilet, het opendraaien van de kraan of het vasthouden van een lepel niet meer doen.

Wat doet de handtherapeut?

De hulpvraag van de patiƫnt is in grote mate bepalend voor de doelstelling van het revalidatieproces. Die hulpvraag kan heel divers zijn. Na een handletsel zal de patient veelal streven naar herstel van de gestoorde functies, zodat het dagelijks leven weer opgepakt kan worden.

Voor kappers kan de hulpvraag gericht zijn op preventie van klachten. Voor musici kan de hulpvraag ook gericht zijn op het verhogen van de prestaties in speeltechniek of expressie.

In In de eerste plaats zal de handtherapeut, samen met u, bekijken wat er nodig is om uw hand zo goed mogelijk te laten genezen. Daarnaast leert u de hand opnieuw te gebruiken, zodat u uw dagelijkse bezigheden en uw werk weer kunt doen. Zo nodig wordt er gekeken of er aanpassingen nodig zijn aan uw werk, of aan de door u gebruikte gereedschappen.

Stoornissen in de handfunctie kunnen verschillende oorzaken hebben. Globaal kunnen een aantal oorzaken onderscheiden worden:

Wilt u een afspraak maken?
Dit kan ook zonder verwijzing!
Online of neem contact met ons op.

Lees meer

Onze partners

made by Akas.nl